Conținut exclusiv:

Președintele noului dealer, Jeffrey Pohanka, preia conducerea completă


Pohanka și-a împărtășit gândurile conducerii NADA și a recomandat probleme cheie pe care le-au ajutat să le rezolve.

„Asta a condus la orientările noastre pentru ceea ce suntem pro și contra”, a spus Pohanka. „Este esențial ca NADA să rămână înaintea curbei”. Manifestul grupului reflectă vocea dealer-ului colectiv, care recunoaște noile evoluții și apără modelul de franciză.

Pohanka este bine versat în ceea ce se întâmplă în industria de retail. În partea de sus a agendei sale: asigurați-vă că producătorii și dealerii sunt sinceri în ceea ce privește partajarea datelor; implementarea corectă a upgrade-urilor prin aer; pregătirea dealerilor pentru tranziția costisitoare la vehiculele electrice; și rămâneți competitivi, astfel încât vânzătorii direcți să nu ia „afacerea noastră”.

Pokhanka a vorbit cu reporterul Carly Schaffner. Iată fragmentele editate.

Întrebare: Cum v-ați pregătit pentru rolul dvs. de președinte al NADA?

ȘI: Mă uit la rolul meu ca un mandat de trei ani: vicepresedinte, președinte și imediat fost președinte. Nu am așteptat să devin președinte pentru a începe multe inițiative. Desigur, unele lucruri necesită timp pentru a demara, dar am avut un an productiv ca vicepreședinte, lansând multe inițiative care cu siguranță vor continua în timpul președinției mele.

Care este una dintre inițiativele tale principale?

Am început să mă rostogolesc [on the NADA guiding principles] și a fost unul dintre autori, dar a fost un efort colectiv. Am putut vedea ce probleme importante erau pe cale să iasă la suprafață. Apoi, m-am întâlnit cu conducerea NADA și i-am sugerat să rămânem înaintea marilor probleme pentru a ajuta la modelarea lor. Acest lucru a condus la crearea unui focus grup de dealeri și lideri de asociații comerciale, iar apoi am identificat care erau cei mai importanți. Acest lucru a condus la principiile pe care acum le împărtășim dealerilor, producătorilor de mașini și asociațiilor comerciale și care au fost bine primite.

Una dintre problemele ridicate este schimbul de date. De ce este aceasta o preocupare?

Există o problemă reală cu schimbul de date. Producătorii solicită mult mai multe date de la dealeri. Și unele dintre aceste acorduri sunt unilaterale. De exemplu, un acord de partajare a datelor a oferit producătorului utilizarea fără restricții a datelor și prevedea daune producătorului în cazul în care datele au fost manipulate greșit. Acest lucru pune o povară financiară asupra dealerului și nu specifică modul în care informațiile vor fi utilizate și protejate.

Am negociat personal cu acest producător și, spre meritul lor, ei au rescris acordul. Acum licențiem datele. Datele sunt protejate și ne despăgubim reciproc – dacă dealer-ul dăunează fabricii, îl vom despăgubi, iar dacă ne face rău din cauza unei scurgeri de date, ne va despăgubi.

Care este problema cu actualizările over-the-air?

Există două părți la asta. Multe mașini au probleme de manevrare și primesc un avertisment să vină la dealer și noi le încărcăm pentru a le repara mașina. Aceste tipuri de upgrade-uri sunt dezavantajoase pentru dealer, dar convenabile pentru consumator. Și producătorul poate să se încurce cu aceste mașini, să le facă să funcționeze mai bine și nu ar trebui să stăm în cale.

Pe de altă parte, pe măsură ce mașinile devin calculatoare de control, producătorii devine posibil să vândă abonamente sau accesorii consumatorilor. Dacă consumatorul dorește să plătească bani pentru încă 100 CP. în mașina lui electrică, o poate vinde.

Dealerii ar trebui încurajați să vândă aceste produse și, dacă consumatorul le cumpără, dealerii ar trebui să primească credit pentru acest lucru. Dacă ar fi să luăm upgrade-uri over-the-air și să le împărțim în două părți, dealerii nu ar limita manipularea și nu ar garanta upgrade-uri over-the-air. Iar pentru vânzările de abonament și accesorii, acesta este un venit suplimentar, din care dealerii trebuie să facă parte.

Dar modelul de agenție?

Producătorii din întreaga lume urmează un model pur de agenție, în care consumatorul cumpără o mașină de la producător, iar dealerul primește o taxă pentru livrarea mașinii. Există avantaje pentru dealer în sensul că nu dețin nicio mașină. Nu au un plan de etaj și nu au nevoie să facă publicitate. Dar aici, în SUA, modelul pur de agenție nu poate fi implementat din cauza legilor de franciză din multe state. Cu toate acestea, deși acest lucru este adevărat, dealerii sunt îngrijorați de faptul că apar unele elemente ale modelului agenției. [in ways such as] multi-canal și comandă directă. De ce se mai teme dealerul de fani ca modelul agentiei va veni in zona de langa tine.

Multe dintre aceste probleme sunt legate de apariția vehiculelor electrice. Cum se simt dealerii în legătură cu tranziția viitoare?

Există multe preocupări cu privire la această tranziție. Recomand dealerilor, dacă nu au făcut-o deja, să ia o mașină electrică și să o conducă pe mii de kilometri. Nu luați un demo peste noapte. Conduceți-l mii de mile, utilizați o rețea publică de încărcare, aveți un încărcător acasă, obțineți o experiență client. Cunoaște-l pe dinăuntru și pe dinafară. Vin vehiculele electrice și se va întâmpla din mai multe motive. Una dintre ele este concurența – vânzătorii direcți ne iau afacerea și trebuie să concuram. În al doilea rând, există mandate federale care impun acest lucru. Dealerii sunt îngrijorați, dar recomand să ieși, să-ți iei unul, să conduci pentru a înțelege din interior.

Există dealeri care nu vor să vândă sau să investească în vehicule electrice? Și dacă da, care este răspunsul tău?

Aș spune că ar fi o greșeală să nu le vinzi, pentru că chiar există cerere. Cererea poate fi mai mare în California sau New York decât în ​​Nebraska, dar cererea este acolo. Vor fi aici în mare măsură, în conformitate cu reglementările guvernamentale. De aceea dealerii trebuie să le conducă. Trebuie să facem multe cercetări. Care este cea mai bună modalitate de a crea o infrastructură de încărcare în care cheltuim suma potrivită de bani, obținem cantitatea potrivită de utilități și putem încărca cu ușurință mașinile?

Umplem mașinile cu benzină când coboară din camion. Acum vom încărca aceste vehicule electrice și apoi le vom alimenta când le vom vinde. Ei sunt aici pentru a rămâne și vor face parte din afacerea noastră. Și unele state vor reprezenta o parte importantă a afacerii noastre.

Nu cred că aceasta va fi vreodată 100% afacerea noastră din multe motive: costuri, încărcare și infrastructură, disponibilitatea mineralelor pentru a le produce. Cred că va fi un sistem hibrid cu niște mașini electrice și niște benzină. Vom lăsa chipsurile să cadă unde pot.

Deci spui că unii producători nu vor putea face totul…electric în ciuda ce spun ei?

Din cauza costurilor și a lipsei infrastructurii de încărcare, vom avea în continuare multe vehicule cu motor cu ardere internă în viitor. Dacă ieși și spui că vei lăsa mașina pe benzină, vei fi foarte jignit. Dacă vrei să ții capul în jos, este ușor să spui: „Voi fi neutru în carbon și voi fi complet electric”. Aceasta este o frază foarte populară, dar de fapt poate să nu fie adevărată.Source link

Latest

Vânzările de mașini second hand sunt de așteptat să scadă din nou în 2023

Pentru Groves, se pare că un comutator metaforic...

Ford reduce limita de vânzări de vehicule electrice pentru dealerii săi

Brandul a spus că dealerii „certificati” trebuie să...

Colorado vizează paritatea rambursării garanției dealerului auto

Proiectul de lege limitează, de asemenea, capacitatea producătorilor...

Automotive News Ediția 6

In aceasta ediție veți putea viziona câteva scurte reportaje...

Newsletter

spot_img

Don't miss

Vânzările de mașini second hand sunt de așteptat să scadă din nou în 2023

Pentru Groves, se pare că un comutator metaforic...

Ford reduce limita de vânzări de vehicule electrice pentru dealerii săi

Brandul a spus că dealerii „certificati” trebuie să...

Colorado vizează paritatea rambursării garanției dealerului auto

Proiectul de lege limitează, de asemenea, capacitatea producătorilor...

Automotive News Ediția 6

In aceasta ediție veți putea viziona câteva scurte reportaje...

Ce spune Alpine despre viitorul Renault-Nissan

Lansarea a aproximativ 100.000 de vânzări în SUA...
spot_imgspot_img

Vânzările de mașini second hand sunt de așteptat să scadă din nou în 2023

Pentru Groves, se pare că un comutator metaforic a fost inversat la sfârșitul anului 2022, în special în octombrie și noiembrie.„Când te uiți...

Ford reduce limita de vânzări de vehicule electrice pentru dealerii săi

Brandul a spus că dealerii „certificati” trebuie să investească aproximativ 500.000 de dolari în program, în timp ce nivelul superior, numit „elita certificată”,...

Colorado vizează paritatea rambursării garanției dealerului auto

Proiectul de lege limitează, de asemenea, capacitatea producătorilor de automobile de a contesta tarifele dealerilor pentru piesele și forța de muncă în garanție...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.